Aktivnosti "Pčelica" u mjesecu prosincu/decembru

"Zanimanja ljudi"
Temu zanimanja ljudi počeli smo razgovorom sa djecom o tome što to njihovi roditelji rade i čime se bave. Tako smo svaki dan iznova upoznavali novo zanimanje na djeci maštovit i zanimljiv način.

Kako smo obrađivali zanimanja tako smo uvodili nove kutiće u igraoni kako bi se djeca što bolje bila upoznata sa istim. Obogatili smo igraonicu sa kutkom tržnice voća i povrća, glazbenim kutkom, istraživačkim... Cilj projekta bio je djeci približiti i proširiti uvide i spoznaje o društvenoj sredini, životu i radu ljudi, te postojanju različitih vrsta zanimanja, kao i o njihovoj međusobnoj povezanosti. U tu svrhu odgojna skupina "Pčelice" je obradila nekoliko zanimanja poput slastičara, prodavača, pilota, građevinara, glazbenika, arheologa, astronauta, frizera i jos mnogo njih. Naša skupina je posjetila i policijsku stanicu Gornji Vakuf-Uskoplje, gdje smo mogli pobliže upoznati kakav je zadatak policije, a na samom kraju posjetili smo i vatrogasnu stanicu Gornji Vakuf-Uskoplje također smo upoznali zadatke vatrogasaca, mogli smo vidjeti što sve njihovo vozilo mora sadržavati i koju opremu moraju nositi na intervencije. Do naših stanica vozili smo se minibusom što je djeci bilo posebno zanimljivo.

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu   Na osnovu članka 12. Pravilnika o prijemu i...

Vanjska igraonica

Vanjska igraonica Boravkom na otvorenom jačamo prirodni imunitet djeteta. Izlaganje svježem zraku...

"Što sve mogu moji prsti"

"Što sve mogu moji prsti" Kroz mjesečnu temu "Što sve mogu moji prsti" fokusirali smo se na...

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo