Međunarodni dan pošte

Kako djeci približiti pismo, kad danas rijetko tko piše pisma. Mi smo to odlučili promijeniti posjetom pošti. Jučer 9.10. je bio Međunarodni dan pošte. Naravno, odmah smo dogovorili naš dolazak. Djeca su sa roditeljima otišli u obližnju knjižaru po razglednice. Odlaskom u poštu smo vidjeli prostor u kojem poštari razvrstavaju pisma, račune, pakete, razglednice i sve što može putovati na takav način. Vidjeli smo i to da tamo možemo kupiti svašta, ali to nas nije zanimalo. Naš interes su bila pisma i kako ona putuju. Istraživali smo kako nastaju poštanske marke, pa smo saznali kako marke mogu crtati i djeca. Vidjeli smo da nije lako napisati pismo, ali ni razglednicu. Osim imena moramo napisati i točnu adresu kako ne bi otišlo na pogrešno mjesto. Također su nam tete u pošti pokazale gdje nalijepiti markicu i objasnile zašto naša razglednica bez markice neće nigdje putovati. Mi smo baš uživali u slanju razglednica.

Hvala "Hrvatska pošta Mostar/Gornji Vakuf - Uskoplje" na gostoprimstvu i što se brinete da naša pošta stigne na pravu adresu.

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu   Na osnovu članka 12. Pravilnika o prijemu i...

Vanjska igraonica

Vanjska igraonica Boravkom na otvorenom jačamo prirodni imunitet djeteta. Izlaganje svježem zraku...

"Što sve mogu moji prsti"

"Što sve mogu moji prsti" Kroz mjesečnu temu "Što sve mogu moji prsti" fokusirali smo se na...

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo