Aktivnosti Odgojne skupine Pčelice u veljači i ožujku

Mjesec veljaču posvetili smo aktivnostima koje smo bazirali na prepoznavanje osjećaja. Učili smo osluškivati potrebe drugih, razvijali smo bolju komunikaciju i izražavanje. Djeca od malih nogu vole one koji o njima brinu i zadovoljavaju njihove potrebe, u najranijim godinama života to su obično roditelji. Postupno dijete uči kako voljeti i prijatelje, igračke, okolinu u kojoj živi. U vrtiću se ljubav kod djeteta razvija uz pomoć različitih aktivnosti koje u svojoj osnovi podrazumijevaju osjećaj ljubavi, privrženosti i razumijevanja. Na taj način djeca se razvijaju i odrastaju u samostalne, samopouzdane i sretne odrasle osobe što je zajednički cilj i roditelja i odgojitelja..

               

Obilježili smo Dan neovisnosti izradom makete naše države.

                                                         

Proslavili smo i 4. rođendan našeg vrtića uz prigodni program i natjecanje.

                  

Treći mjesec posvetili smo matematici. Matematika nam služi u svakodnevnom životu, znanosti, trgovini i industriji, jer je moćno, sažeto i nedvosmisleno sredstvo komunikacije, objašnjavanja i procjene. Kad djeca uče matematiku, trebaju se igrati stvarnim predmetima i proučavati stvarne probleme koji ih zanimaju. Kako bi djecu uveli u svijet matematike i što lakše im predočili razumijevanje matematike, počeli smo s predmatematičkim vještinama. Učili smo o odnosima u prostoru (unutra-vani, gore-dolje, ispod-iznad), o odnosima predmeta (jedan predmet veći-drugi manji, jedan teži-drugi lakši), Naučili smo puno novih pojmova: pojam dugo, kratko, veliko, malo, okruglo, ravno, gore, dolje, ispod, iznad itd., razvrstavanje po duljini, razvrstavanje po boji, što je to skup?

               

Obilježili smo Međunarodni dan žena zajedničkom radionicom djece i mama što je izazvalo oduševljenje svih sudionika.

                                                            

Zbog velike znatiželje i dječje potrebe za tim da svojim rukicama nešto naprave nadopunili smo u likovni kutak plastelinom koji smo sami izradili.

                                       

Kao redovnu aktivnost skupine započeli smo s pranjem zubi nakon ručka a našu skupinu je posjetila i zubarica koja je uz razgovor s djecom o važnosti pravilne higijene zubi obavila i pregled zubi sve djece.

                                       

Obilježili smo Dan ružičastih majica i Svjetski dan osoba s Down sindromom.

                                                                                 

U saradnji sa stručnim timom a prateći interese i potrebe djece formirali smo nove centre aktivnosti - istraživački i kutak liječnika.

                                    

 

                                                           

 

 

Posjeta Srednje škole Uskoplje

Posjeta Srednje škole "Uskoplje" Danas su učenici Srednje škole "Uskoplje" pod mentorstvom...

Poziv za upis u Program predškolske

Poziv roditeljima za upis djece u Program predškolske

Posjeta ŽRK Sloge

Posjeta ŽRK Sloge S ponosom vam predstavljamo današnje gostovanje u našoj odgojnoj skupini...

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo