Aktivnosti Odgojne skupine Pčelice u veljači i ožujku

Mjesec veljaču posvetili smo aktivnostima koje smo bazirali na prepoznavanje osjećaja. Učili smo osluškivati potrebe drugih, razvijali smo bolju komunikaciju i izražavanje. Djeca od malih nogu vole one koji o njima brinu i zadovoljavaju njihove potrebe, u najranijim godinama života to su obično roditelji. Postupno dijete uči kako voljeti i prijatelje, igračke, okolinu u kojoj živi. U vrtiću se ljubav kod djeteta razvija uz pomoć različitih aktivnosti koje u svojoj osnovi podrazumijevaju osjećaj ljubavi, privrženosti i razumijevanja. Na taj način djeca se razvijaju i odrastaju u samostalne, samopouzdane i sretne odrasle osobe što je zajednički cilj i roditelja i odgojitelja..

               

Obilježili smo Dan neovisnosti izradom makete naše države.

                                                         

Proslavili smo i 4. rođendan našeg vrtića uz prigodni program i natjecanje.

                  

Treći mjesec posvetili smo matematici. Matematika nam služi u svakodnevnom životu, znanosti, trgovini i industriji, jer je moćno, sažeto i nedvosmisleno sredstvo komunikacije, objašnjavanja i procjene. Kad djeca uče matematiku, trebaju se igrati stvarnim predmetima i proučavati stvarne probleme koji ih zanimaju. Kako bi djecu uveli u svijet matematike i što lakše im predočili razumijevanje matematike, počeli smo s predmatematičkim vještinama. Učili smo o odnosima u prostoru (unutra-vani, gore-dolje, ispod-iznad), o odnosima predmeta (jedan predmet veći-drugi manji, jedan teži-drugi lakši), Naučili smo puno novih pojmova: pojam dugo, kratko, veliko, malo, okruglo, ravno, gore, dolje, ispod, iznad itd., razvrstavanje po duljini, razvrstavanje po boji, što je to skup?

               

Obilježili smo Međunarodni dan žena zajedničkom radionicom djece i mama što je izazvalo oduševljenje svih sudionika.

                                                            

Zbog velike znatiželje i dječje potrebe za tim da svojim rukicama nešto naprave nadopunili smo u likovni kutak plastelinom koji smo sami izradili.

                                       

Kao redovnu aktivnost skupine započeli smo s pranjem zubi nakon ručka a našu skupinu je posjetila i zubarica koja je uz razgovor s djecom o važnosti pravilne higijene zubi obavila i pregled zubi sve djece.

                                       

Obilježili smo Dan ružičastih majica i Svjetski dan osoba s Down sindromom.

                                                                                 

U saradnji sa stručnim timom a prateći interese i potrebe djece formirali smo nove centre aktivnosti - istraživački i kutak liječnika.

                                    

 

                                                           

 

 

Vanjska igraonica

Vanjska igraonica Boravkom na otvorenom jačamo prirodni imunitet djeteta. Izlaganje svježem zraku...

"Što sve mogu moji prsti"

"Što sve mogu moji prsti" Kroz mjesečnu temu "Što sve mogu moji prsti" fokusirali smo se na...

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu    

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo