Vesela i maštovita zima u Zvončićima

Cilj mjesečne teme za februar/ veljaču bio je upoznavanje novih pojmova, utjecati na razvoj percepcije, poticati i omogućiti kreativne, raznovrsne oblike izražavanja bojom, papirom. Kroz učenje o pticama djeca su stjecala razna znanja. Poticali smo i razvijali dječju maštu i kreativnost kroz likovne aktivnosti. Djecu su naučila da njeguju i čuvaju ptice, jer su one važne i korisne za očuvanje šuma, zelenila i prirode. Djeca su kroz aktivnosti izgrađivala pozitivno ponašanje i stav prema pticama, okolišu i potrebi očuvanja prirode.

Proslavili smo rođendan vrtića i obilježili Dan neovisnosti, Dan ružičastih majica i Dan osoba sa sindromom Down.

Mjesec veljača/februar je mjesec dječjeg oralnog zdravlja, tim povodom ugostili smo stomatologa u našem vrtić koji nam je ukazao na bitnost pravilnog održavanja oralne higijene i obavio pregled zubi sve djece.

Maštovita šuma, bila je tema istraživanja u trećem mjesecu. Cilj je bio da djeca upoznaju šumu kroz različita godišnja doba te život životinja i biljke u njoj. Za kraj mjeseca, a na inicijativu djece osmislili smo Kino „Zvončić“ u kojem smo pogledali film o Maši i medvjedu.

Povodom Međunarodnog dana žena upriličili smo „ Čajanku sa mamama“. Druženje je izazvalo posebne emocije kod djece, mama i odgajatelja.

U suradnji s našim roditeljima posjetili smo Mješovitu srednju školu Gornji Vakuf odnosno Dalalinog tatu na radnom mjestu a u odgojnoj skupini smo se zabavili uz posjet Amilinog tate.

U skladu s interesovanjima djece, u suradnji sa stručnim timom, formirali smo novi centar za istraživanje rastresitih materijala a već postojeći istraživački centar

smo obogatili i nadopunili.

Uz formiranje novog centra aktivnosti i nadopune postojećih kroz redovne aktivnosti se uređivala naša soba dnevnog boravka na način da potiče interakcije djece uz uvijek dostupne materijale djeci uz koje uče i istražuju (osim materijala koji mogu ugroziti sigurnost djeteta).

Uz aktivnosti unutar vrtića boravili smo na svježem zraku i zabavljali se na vrtićkom igralištu.

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu   Na osnovu članka 12. Pravilnika o prijemu i...

Vanjska igraonica

Vanjska igraonica Boravkom na otvorenom jačamo prirodni imunitet djeteta. Izlaganje svježem zraku...

"Što sve mogu moji prsti"

"Što sve mogu moji prsti" Kroz mjesečnu temu "Što sve mogu moji prsti" fokusirali smo se na...

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo