Vesela i maštovita zima u Zvončićima

Cilj mjesečne teme za februar/ veljaču bio je upoznavanje novih pojmova, utjecati na razvoj percepcije, poticati i omogućiti kreativne, raznovrsne oblike izražavanja bojom, papirom. Kroz učenje o pticama djeca su stjecala razna znanja. Poticali smo i razvijali dječju maštu i kreativnost kroz likovne aktivnosti. Djecu su naučila da njeguju i čuvaju ptice, jer su one važne i korisne za očuvanje šuma, zelenila i prirode. Djeca su kroz aktivnosti izgrađivala pozitivno ponašanje i stav prema pticama, okolišu i potrebi očuvanja prirode.

Proslavili smo rođendan vrtića i obilježili Dan neovisnosti, Dan ružičastih majica i Dan osoba sa sindromom Down.

Mjesec veljača/februar je mjesec dječjeg oralnog zdravlja, tim povodom ugostili smo stomatologa u našem vrtić koji nam je ukazao na bitnost pravilnog održavanja oralne higijene i obavio pregled zubi sve djece.

Maštovita šuma, bila je tema istraživanja u trećem mjesecu. Cilj je bio da djeca upoznaju šumu kroz različita godišnja doba te život životinja i biljke u njoj. Za kraj mjeseca, a na inicijativu djece osmislili smo Kino „Zvončić“ u kojem smo pogledali film o Maši i medvjedu.

Povodom Međunarodnog dana žena upriličili smo „ Čajanku sa mamama“. Druženje je izazvalo posebne emocije kod djece, mama i odgajatelja.

U suradnji s našim roditeljima posjetili smo Mješovitu srednju školu Gornji Vakuf odnosno Dalalinog tatu na radnom mjestu a u odgojnoj skupini smo se zabavili uz posjet Amilinog tate.

U skladu s interesovanjima djece, u suradnji sa stručnim timom, formirali smo novi centar za istraživanje rastresitih materijala a već postojeći istraživački centar

smo obogatili i nadopunili.

Uz formiranje novog centra aktivnosti i nadopune postojećih kroz redovne aktivnosti se uređivala naša soba dnevnog boravka na način da potiče interakcije djece uz uvijek dostupne materijale djeci uz koje uče i istražuju (osim materijala koji mogu ugroziti sigurnost djeteta).

Uz aktivnosti unutar vrtića boravili smo na svježem zraku i zabavljali se na vrtićkom igralištu.

Prvi pidžama party

Pidžama parti Zabava u našem vrtiću se ne događa samo kada roditelji rade. Zabava se događa onda...

Motus

Motus Pčelice su danas od ranog jutra osnažili svoje tijelo uz tjelovježbu. Vježbe za djecu...

Krokodil i kravata

Krokodil i kravata Ako niste sigurni kako rade najbolje mame, DOĐITE U ZVONČIĆE Današnji gost je...

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo