Kreativno proljeće u Zvončićima 

Mjesec travanj/april smo posvetili proljeću i promjenama koje se događaju u prirodi. Sve promjene u prirodi koje donosi proljeće vidljive su i dječijem oku, a posebno je jer se svaki dan događa nešto novo, nešto za otkrivanje i učenje. Kroz različite i raznovrsne istraživačko-spoznajne, likovne, stolno-manipulativne, tjelesne i glazbene aktivnosti djeca su kroz igru učila, upoznala dijelove cvijeta, vrste, boje i mirise cvijeća, promjene u prirodi, ptice i kukce u proljeće.

02. travnja/aprila obilježili smo Međunarodni dan dječje knjige a kako bismo potaknuli djecu na čitanje uredili smo kutak za čitanje i obogatili ga odjeljkom za pravljenje slikovnica. Zbog velike zainteresiranosti djece za čitanjem i istraživanjem knjiga odlučili smo idući mjesec posvetiti bajkama i basnama. 

22. travnja/ aprila obilježili smo Dan planeta Zemlja. Kroz aktivnosti zajedno s djecom pokušali smo potaknuti kolektivnu svijest o problemu onečišćenja okoliša i uspostaviti kontakt s prirodom, reciklirati, sortirati i pravilno odlagati otpad. Školarci su u mjesecu travnju/aprilu ugostili Petrinu i Vitinu mamu u našem plasteniku te s oduševljenjem sadili cvijeće.

Uz redovne aktivnosti smo svakodnevno radili na aktivnostima osamostaljivanja djece te sami posluživali ručak, vodili računa o urednosti blagovaonice i naše sobe dnevnog boravka.

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu

Javni poziv za upis djece u pedagošku 2024./2025. godinu   Na osnovu članka 12. Pravilnika o prijemu i...

Vanjska igraonica

Vanjska igraonica Boravkom na otvorenom jačamo prirodni imunitet djeteta. Izlaganje svježem zraku...

"Što sve mogu moji prsti"

"Što sve mogu moji prsti" Kroz mjesečnu temu "Što sve mogu moji prsti" fokusirali smo se na...

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo